Ken je dat? Je stuurt een life berichtje naar je lief, maar geen reactie. Je wacht een uurtje, nog steeds niets. Nog maar even wachten, het lijft stil aan de andere kant van de lijn…

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Het liefst zou je meteen bellen, vragen of er iets is, maar dat is niet handig.

 

Waarom niet?

Mannen houden van zelfverzekerde vrouwen. Ze houden er niet van dat je van hen bevestiging nodig hebt. Dus (te) vaak vragen naar bevestiging stoot af. Ook al voel je je onzeker, laat het niet merken. En dat is makkelijk te verbergen achter het schermpje van je mobiel.

 

Hoe dan wel?

Stuur leuke, lieve en vooral hele grappige berichtjes. Kijk om je heen op straat zijn er genoeg dingen om een fotootje van te maken en te sturen. Grappige streetart, graffiti of een pic van jou op een terras met je vriendinnen. Wat je stuurt, maakt niet zoveel uit als het maar luchtig is en je laat zien dat je je ook zonder hem prima vermaakt.

 

Mannencommunicatie

Mannen zitten niet continue op hun telefoon. Ze leggen hem weg, zien misschien jouw berichtje en gaan verder met voetbal kijken. Cliché? Zeker, maar wel waar. En als ze wel reageren, is het vaak kort en zakelijk. Want dat is de manier waarom mannen communiceren. Stel directe vragen als je echt een antwoord wil. Maar als je zit te wachten of je wel of niet gaat afspreken vanavond, meld het dat. Schrijf niet: “Wil je vanavond nog afspreken?”, maar schrijf: “Zullen we om 8 uur bij café Jansen afspreken, red je dat?”

 

Verzin een list

Heb je nog geen halve afspraak maar je wilt toch echt iets van hem horen, verzin een list. Laat hem weten dat je fiets stuk is, en vraag of hij er verstand van heeft. Verzin iets wat bij zijn interesse ligt en vraag advies. Mannen helpen graag. Houd het concreet, wees direct maar vertel hem niet dat je zit te wachten op zijn berichtje. Vertel hem jouw weekendplannen, schrijf zoiets als:” Morgen kan ik niet, maar misschien wil je zondag samen iets doen?”.

 

Meer leren hoe mannen denken? Doe de proefles van Relatieleer.nl

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord