De meest voorkomende problemen in relaties

Elke relatie ervaart problemen en druk, van ruzies tot problemen met seks of geldzorgen. Een echte relatie heeft dan ook ups en downs, het kan niet altijd over rozen gaan natuurlijk. Als je weet wat de meest voorkomende relatieproblemen zijn, kun je je beter voorbereiden op deze problemen en er gemakkelijker doorheen slaan. Dit helpt je relatie om moeilijkere tijden te overleven zonder in een break up te eindigen.

Sleur

Eén van de meest voorkomende problemen is dat het leven op zichzelf overweldigend kan zijn. Je komt in de dagelijkse sleur van je 9 tot 5 baan en bent hiernaast beide ook nog eens full-time moeder of vader. Hierdoor kan je partner afstandelijk lijken, wat vervolgens voor jou over kan komen als een afstand naar jou toe. Dit gebeurt in veel gevallen omdat je partner ook ruimte nodig heeft voor zich- of haarzelf.

In plaats van een groot argument hierover te maken is het belangrijk dat jullie beide deze fase accepteren en daarmee ook elkaar de ruimte gunnen. Je wacht vervolgens af en doet ondanks alle moeilijke momenten weer een poging om verbinding met elkaar te maken.

 

Talk, talk, talk

Ook gebrekkige communicatie kan leiden tot wrijvingen in je relatie. Sommige stellen hebben beide een verschillende communicatiestijl, zo heb je praters maar ook niet-praters of mensen die graag geconfronteerd worden of mensen die niet willen weten wat de ander dwars zit. De meeste stellen konden vroeger goed met elkaar communiceren maar luisteren tegenwoordig niet meer met elkaar.
In plaats daarvan vullen ze voor de ander in wat er gedacht wordt, en het zal niet als een verrassing komen dat dit niet altijd het meest positieve is. Hierdoor wordt elk gesprek een strijd omdat je beide niet weet waar je aan toe bent en van het meest negatieve uitgaat.

Tips

Al deze problemen kunnen overwonnen worden door een simpel gesprek waarin je beide identificeert wat er in jouw optiek mis gaat en waar je verandering zou willen zien. Je kan dit zelfs doen wanneer je partner een niet-prater is. Bedenkt eerst wat je wil zeggen, kies vervolgens je tijd en plaats en geef de ander 3 minuten de tijd om onafgebroken te zeggen wat diegene moet zeggen.

Vervolgens krijg je zelf de tijd om hier op te reageren. Je kan zelfs een email of een brief schrijven wanneer je het zelf lastig vind om de woorden op het moment te vinden. Probeer hier vooral “ik”-verklaringen te gebruiken en vermijd de ander de schuld te geven. Dit is belangrijk omdat wanneer mensen in de verdediging schieten, ze niet goed meer kunnen luisteren.

Seks

Ook seks kan een probleem vormen in je relatie. Zo kan het zijn dat de één het gevoel heeft dat er te weinig seks is, maar de ander het genoeg vind. Wanneer dit verschil van libidohoogte plaats vind, ga jezelf dan na waardoor dit kan komen. Communicatie is hier enorm belangrijk omdat je naar elkaar moet luisteren om te achterhalen waarom je partner/of jij zelf geen zin meer heeft. Praat in dit geval dan over wat je wel en niet wilt, en wees hier respectvol en aardig over de wensen van de ander. In veel gevallen is het seksleven niet spannend genoeg meer of willen jullie misschien iets nieuws proberen.

Meer seks

Hierbij kunnen seksartikelen of erotica helpen om het seksleven spannender te maken. Deze seksartikelen en erotica kunnen je seksleven een boost geven. Het kan alleen al aantrekkelijk of spannend zijn dat je dit toegeeft aan je partner en hem/haar vraagt om dit samen te gaan doen. Kijk eens bij LieveLieseLotte.nl als je hier meer informatie over wilt hebben.
Het hele proces naar het moment toe kan al opwindend zijn.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord